Život je krásný?

Dnes je neděle, druhého října roku dvatisícejedenáct. Počasí je nadmíru přívětivé, teploměr si vesele povyskočil na dvaadvacet stupňů, obloha modrá bez mráčků a vítr slabě proměnlivý. Babí léto v plném proudu zachraňuje reputaci léta nebabího, které se letos moc nepředvedlo. Teplotní rekordy padají jeden za druhým jako facky před Poslaneckou sněmovnou. Když v zimě hrozí pád sněhu ze střech na ulici, řeší se to varovným nápisem „Pozor, padá sníh“. U poslanecké sněmovny by možná stálo za to varovat kolemjdoucí nápisem „Pozor, létají facky“.
Někdo tráví víkend ve frontě na lanovku na Sněžku, jiný na demonstraci, někdo střílí na tramvajové zastávce z plynové pistole a jiné už žádný víkend nečeká, protože jeden řidič náklaďáku v Nikaragui nechal nohu na plynu. Lidé se vyhřívají na sluníčku, odpočívají a relaxují, líbají se v parku na lavičce, žádají o rozvod, jezdí na bruslích, na kole, hrají fotbal a padají z oken. Někdo dostal americký kompas k narozeninám a jiný už svůj další vynikající scénář nenapíše.
Jak pravil děda Homolka: „Život je krásný, i když stojí za hovno!“
A jelikož BIO hlásí stupeň číslo dvě a měl bych se tím pádem vyvarovat zvýšené fyzické a psychické zátěži, nechám komentování nedávných událostí a jdu si dát zmrzlinu a nastavit tvář hřejivým paprskům. Život je krásný!

P. S. Kapři na vánoční stůl asi nepodraží!

Příspěvek byl publikován | Rubrika: Nedělní (s)hrnutí | Štítky: | Autor: .

Autor: Marek Schejbal

Autor (* 1976) vystudoval VŠTE v Českých Budějovicích obor ekonomika podniku a v současné době pracuje jako účetní. Je spoluzakladatelem uskupení a nakladatelství Otevření. V roce 2012 vyšla jeho básnická prvotina Rýmoryty (Otevření, 2012). Další autorovy texty vyšly ve sbornících Soukromá otevření (Otevření, 2011), Almanach Otevření 2012 (Otevření, 2013), Pomalé krajiny (Otevření, 2014), Na hraně (Otevření, 2020) a Zpěvy ulice (Otevření, 2023). Prozaické texty v almanaších Životní jinovatky (Dílny tvůrčího psaní E.Hauserové, 2012) a Našlápnuto (Dílny tvůrčího psaní E.Hauserové, 2013). Taktéž se věnuje divadlu a hudbě. Je členem divadla VšeMožno a můžete ho vidět v divadelní hře D. Bělohradského „Piš, Karl, piš!“ pojednávající o životě a díle spisovatele Karla Maye. Je frontmanem kapely WinterSeason, která hraje vlastní skladby s českými texty. Žije v Praze.

Napsat komentář